Quantcast
Μητσοτάκης: Τα 9 μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ και θα υλοποιηθούν ως το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Τα 9 μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ και θα υλοποιηθούν ως το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 21 πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν σε τρεις χρονικούς κύκλους, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 8 μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής έως το τέλος του 2022, 12 μεγάλες αλλαγές που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση και θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό και ένα σχέδιο-τομή 6 σημείων που απαντά στο πρόβλημα της στέγης, κυρίως των νέων. 

Τα 8 άμεσα μέτρα

-Τον Δεκέμβριο 2,3 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ. Η ενίσχυση αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους.  Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν ακόμη μια μηνιαία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα εισπράξουν 1,5 δόση.

-Αυξάνεται αμέσως το φοιτητικό επίδομα στέγασης από 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ -και στα 2.000 ευρώ ανά άτομο αν συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία.

-Αύξηση επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. και διεύρυνση κριτηρίων ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου πλην φυσικού αερίου το επίδομα θα διπλασιάζεται, είπε ο κ. Μητσοτάκης.  Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό, σημείωσε. Επίσης, είπε, μελετούμε και θα ανακοινώσουμε σύντομα μια ειδική παρέμβαση για μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους.

-Έκτακτη επιδότηση στους αγρότες 60 εκατ. ευρώ για λιπάσματα, ενώ 50 χιλιάδες κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές ζωοτροφές.

-Αυξάνονται κατά 200.000 οι δικαιούχοι του “Ανακυκλώνω- Αλλάζω συσκευή” , καθώς θα διατεθούν επιπλέον 140 εκατ. ευρώ. Χρηματοδοτούνται 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά μεμονωμένων παραγωγών.

-Επιπλέον 200.000 νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” – επέκταση τουριστικής περιόδου.

-Άμεση διευθέτηση σε μισθολογικά αιτήματα Ενόπλων Δυνάμεων. Η μισθολογική εξέλιξη εθελοντών μακράς διαρκείας και οπλιτών βραχείας ανακατάταξης, η επέκταση της μάχιμης πενταετίας και η νυχτερινή αποζημίωση, ενώ θεσπίζεται πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.

-Απαλλαγή 40% ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις που μετατρέπουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

-Επιχειρήσεις που κάνουν νέα πρόσληψη στο εξής (αν αυξάνουν τον μέσο ετήσιο αριθμό πλήρους απασχόλησης) δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος εκείνο το χρόνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.