Quantcast
Νταβός: Πάνω από 40 ηγέτες χωρών θα μετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου - enikonomia.gr
share

Νταβός: Πάνω από 40 ηγέτες χωρών θα μετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Νταβός της Ελβετίας, για να συζητήσουν για τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις της «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», ανακοίνωσε σήμερα από τη Γενεύη το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) που είναι ο διοργανωτής των εκδηλώσεων.

Πέραν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο χιονοδρομικό κέντρο αναμένονται περίπου 2.500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και διαμορφωτές γνώμης για το 46ο ετήσιο φόρουμ, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ των ηγετών, που θα λάβουν μέρος, περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο Γερμανός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παρουσία, το WEF ανέφερε πως η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα είναι η μεγαλύτερη που έχει μεταβεί ποτέ στο Νταβός.
Πέραν του Τζο Μπάιντεν, θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο Άστον Κάρτερ (Άμυνας), η Σίλβια Μάθιους Μπέργουελ (Υγείας), ο Μάικλ Φρόμαν (Εμπορίου), ο Τζέικομπ Λου (Οικονομικών), η Πένι Πρίτσκερ (Εμπορίου), η Λορέτα Λιντς (Δικαιοσύνης), πολλοί κυβερνήτες, γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τον Κλάους Σβαμπ, πρόεδρο και ιδρυτή του WEF, ο όρος «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αναφέρεται στην συγχώνευση των τεχνολογιών», ειδικά στον ψηφιακό κόσμο, η οποία «έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα». «Ο στόχος της συνάντησής μας φέτος είναι να αποκτήσουμε ένα κοινό σύστημα αντίληψης» για αυτή την «βιομηχανική επανάσταση», σημείωσε ο Σβαμπ.

Ο 77χρονος ιδρυτής του WEF έχει δηλώσει ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα οι συνέπειες που θα έχει σε ότι αφορά την ανεργία αυτή η «βιομηχανική επανάσταση», όπως επίσης και στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Το WEF ανέφερε σήμερα ότι απέσυρε την πρόσκληση. την οποία είχε στείλει στη Βόρεια Κορέα μετά τις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.
Ένας εκπρόσωπος του WEF σημείωσε σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε σε ισχύ την πρόσκληση που είχαμε υποβάλει την περασμένη χρονιά» για το Φόρουμ του 2016, στα τέλη Ιανουαρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.