Quantcast
Σουβλάκι: Απλησίαστο το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων - «Καυτερή» και η πίτσα - enikonomia.gr
share

Σουβλάκι: Απλησίαστο το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων – «Καυτερή» και η πίτσα

δημοσιεύτηκε:

Απλησίαστο τείνει να γίνει το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, το σουβλάκι καθώς η τιμή του παίρνει συνεχώς την ανιούσα. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, το τυλιχτό με γύρο σήμερα πωλείται μεταξύ  3,20 ευρώ και  3,50 ευρώ από 2,20 ευρώ και 2,50 ευρώ που ήταν η τιμή πώλησης του  το 2022. 

Για τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο σουβλάκι μίλησε ο επιχειρηματίας εστίασης, Απόστολος Μουτσώκος στο MEGA. «Δεν μπορείς να το πεις ακριβό το σουβλάκι. Η τιμή στο κρέας έχει διπλασιαστεί και η πίτα το ίδιο. Όλα τα προϊόντα είναι πάνω» είπε ο κ. Μουτσώκος. Από την πλευρά της μια νεαρή δήλωσε πως έχει περιορίσει την πιο διαδομένη κάποτε απόλαυση. «Σίγουρα έχουμε κόψει το σουβλάκι .Οι μισθοί μένουν ίδιοι, η ακρίβεια πάει στα ύψη .Και συνεπώς ο Έλληνας καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του ανάγκες » τόνισε.

Πίτσα: Πόσο έχει ανέβει η τιμή της

Ακόμα και η πίτσα είναι πλέον… καυτερή. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ ,η πιο φθηνή πίτσα κοστίζει σήμερα 7,60 ευρώ και η τιμή της φτάνει μέχρι και τα 9,90 ευρώ όταν πριν από 1 χρόνο η τιμή της ήταν από 5,50 ευρώ έως και  7,40 ευρώ. Και η χωριάτικη σαλάτα στα καταστήματα εστίασης είναι τσιμπημένη καθώς η τιμή της σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 7,50 ευρώ μέχρι και 12 ευρώ από 4,70 ευρώ  με 6 ευρώ που κόστιζε πέρσι.  Μάλιστα οι επιχειρηματίες της εστίασης λένε στο Mega πως  δεν υπάρχει πλέον φθηνό  φαγητό και προαναγγέλλουν νέες ανατιμήσεις στα εδέσματα τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.