Quantcast
Μια «ανάσα» πίσω από την Κλίντον ο Τραμπ - enikonomia.gr
share

Μια «ανάσα» πίσω από την Κλίντον ο Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες δείχνουν μείωση του ποσοστιαίου προβαδίσματος που είχε η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στο 1,7%, μειωμένο αισθητά από το ξεκάθαρο προβάδισμα που είχε στα τέλη Οκτωβρίου.

“Ανησυχώ για το ενδεχόμενο προεδρικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Νομίζω είναι καιρός να έχουμε μία γυναίκα πρόεδρο,” δηλώνει χαρακτηριστικά η 83χρονη Νάνσι Νταμπς, συνταξιούχος από το Πίτσμπουργκ, που τονίζει ότι θα ψηφίσει την Κλίντον.

Όλοι παραδέχονται σήμερα ότι για τους υποστηρικτές της Κλίντον υπήρξε μία άμεση μετάβαση από τη σιγουριά της προεδρικής νίκης, στο άγχος των τελευταίων ημερών της προεκλογικής εκστρατείας.

“Νομίζω ότι όλοι μας γινόμαστε νευρικοί. Το αποτέλεσμα των εκλογών φαίνονταν τόσο σίγουρο, πριν από δύο εβδομάδες,” δηλώνει ο Ρατζναντίνι Πιλάι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (University at San Marcos), ο οποίος σχεδιάζει να υποστηρίξει την Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, μερικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χίλαρι Κλίντον ανακτά κάποιες δυνάμεις, μετά την πτώση που είχαν τα ποσοστά της την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση (Washington Post-ABC News) έχει προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Τραμπ. Η ίδια δημοσκόπηση την έδειχνε να βρίσκεται ελαφρά πίσω από τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων την προηγούμενη εβδομάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.