Quantcast
Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να ασκήσει επιρροή στους αυτονομιστές αντάρτες της Ουκρανίας - enikonomia.gr
share

Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να ασκήσει επιρροή στους αυτονομιστές αντάρτες της Ουκρανίας

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία για να σταματήσει την αναζωπύρωση της βίας στην περιοχή.

«Θυμόμαστε ξανά τη συνεχιζόμενη πρόκληση που αποτελεί η επιθετικότητα της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η εκεχειρία πρέπει να τηρηθεί», τόνισε.

«Η Ρωσία θα πρέπει να ασκήσει την επιρροή της για να απεμπλακούν οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές», πρόσθεσε ο Τουσκ.

Η πρόσφατη αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές αντάρτες μάχονται κατά του ουκρανικού στρατού, συμπίπτει με την ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να επιδιώξει να προσεγγίσει τη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του έχει ανακοινώσει ότι η αναζωπύρωση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία αποδεικνύει την ανάγκη να ξεκινήσει και πάλι ο διάλογος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Στο μεταξύ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στην πόλη Αβντιίβκα, προετοιμαζόμενες για μια επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.