Quantcast
Ούτε «πρόληψη», ούτε «διάλογος»... - enikonomia.gr
share

Ούτε «πρόληψη», ούτε «διάλογος»…

δημοσιεύτηκε:

Η εφημερίδα Frankfutter Allgemeine Zeitung (FAZ) εστιάζει στις τελευταίες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα διαλλακτικός απέναντι στην Ιταλία, λέγοντας ότι η Κομισιόν ακολουθεί “τακτική πρόληψης” και επιδιώκει τον “διάλογο” με τη νέα κυβέρνηση της Ρώμης.

Με επικριτική διάθεση σχολιάζει: “Φυσικά, η- κατά Μοσκοβισί- ‘πολιτική επιτροπή’ δεν κινεί διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (κατά της Ιταλίας), παρά τις σχετικές εκτιμήσεις των στελεχών της. Εδώ και χρόνια άλλωστε είναι ευέλικτη απέναντι στην Ιταλία όσον αφορά την επιτήρηση του προϋπολογισμού. Κάτι που ωστόσο δεν έχει κάνει πιο δημοφιλείς τις Βρυξέλλες. Όλες οι ιταλικές κυβερνήσεις εκμεταλλεύθηκαν τον ‘διάλογο’. Όσο για την ‘πρόληψη’, δεν υπήρξε ποτέ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εφημερίδα Münchner Merkur παρατηρεί: “8% υποχώρησε το χρηματιστήριο της Ρωμης μέσα σε λίγες μέρες. Οι επενδυτές αποχωρούν κατά κύματα από μία χώρα, της οποίας οι νέοι κυβερνώντες θέλουν να ανατρέψουν όλες τις υποσχέσεις περί οικονομίας που είχαν δοθεί στις Βρυξέλλες. Και επειδή είναι μεταδοτικός ο φόβος στις χρηματαγορές, την Τετάρτη το καθοδικό σπιράλ παρέσυρε για πρώτη φορά και τον δείκτη DAX (της Φρανκφούρτης). Η ιταλική κρίση, για την οποία οι πάντες είχαν προειδοποιήσει, είναι προ των πυλών”.

Πηγή Πληροφοριών: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.