Quantcast
Ιταλία: Εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Ιταλία: Εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

“Εκτινάχθηκαν” σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της εταιρείας ΙΗS Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας.

η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιταλίας συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ΙΗS Markit. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) δείχνει ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε ακόμη χειρότερα.

η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 2,74%. Για τους επενδυτές ομολόγων, τα στοιχεία αποτελούν μία ακόμη ένδειξη ότι οι υποθέσεις για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, στις οποίες βασίσθηκε ο προϋπολογισμός που κατάρτισε η κυβέρνηση της Ρώμης πέρυσι, είναι πολύ αισιόδοξες. Πράγματι, η έκταση των πωλήσεων στην ιταλική αγορά ομολόγων σήμερα θυμίζει τις πωλήσεις που γίνονταν πέρυσι, όταν οι ανησυχίες για τα σχέδια δαπανών της ιταλικής κυβέρνησης κλόνιζαν τους επενδυτές.

το spread (η διαφορά) της απόδοσης των 10ετών ιταλικών ομολόγων από την απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων αυξήθηκε στις 257 μονάδες βάσης (2,57 ποσοστιαίες μονάδες), το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου και υψηλότερο κατά περισσότερο από 10 μονάδες βάσης από αργά χθες.

Οι αποδόσεις των διετών και πενταετών ιταλικών ομολόγων σημείωναν επίσης άνοδο μεγαλύτερη από 10 μονάδες βάσης σήμερα, καταγράφοντας πολύ χειρότερη επίδοση από αυτή των αντίστοιχων ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.