Quantcast
Κάλεσμα Ερντογάν στις κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη - enikonomia.gr
share

Κάλεσμα Ερντογάν στις κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

δημοσιεύτηκε:

Κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της Κωνσταντινούποληςαπηύθυνε ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πετύχει αθρόα προσέλευση στις κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές αλλά και να προειδοποιήσει για ύπαρξη σχεδίων που στόχο έχουν τη χώρα.

Μιλώντας στη διάρκεια δείπνου για το τέλος του Ραμαζανιού (ιφτάρ) στο προάστιο Ουσκουντάρ της πόλης, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία της εκλογικής αυτής αναμέτρησης για την εκλογή του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης στις 23 Ιουνίου.

«Δεν είδατε πόσο χάρηκε η Δύση και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις για τον άνθρωπο, που πίστευσαν ότι κέρδισε στις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Εάν κάποιος εκτός Τουρκίας παρακολουθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στενότερα ακόμη και από τον λαό της Κωνσταντινούπολης, παίρνει το μέρος κάποιου, χαίρεται, ή εκφράζει τη θλίψη του, τότε αυτό σημαίνει πως κάποιο άλλο παιχνίδι παίζεται», επεσήμανε.

Αποκρούοντας τις επικρίσεις για την απόφασή του να επαναληφθούν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε: «Ο μόνος σκοπός μας στη διαδικασία αυτή ήταν να εξασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα της βούλησης του έθνους θα αποτυπωθεί με τον πιο ακριβή και υγιή τρόπο». Τόνισε επίσης πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επικρίνει την Τουρκία γιατί εργάζεται για να προστατεύσει τη βούληση του λαού.

Αναφερόμενος στις αναταράξεις που βιώνει τελευταία η τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν δήλωσε πως εκείνοι που πιστεύουν πως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι ενδημικά δεν γνωρίζουν τις εκτεταμένες μηχανορραφίες που εξυφαίνονται κατά της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.