Quantcast
Στίγκλιτς: Η Μέρκελ δεν θέλει να επωμισθεί την καταστροφή της Ευρώπης για 3η φορά - enikonomia.gr
share

Στίγκλιτς: Η Μέρκελ δεν θέλει να επωμισθεί την καταστροφή της Ευρώπης για 3η φορά

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση του ότι η Μέρκελ δεν θα θέλει να σηκώσει το βάρος της καταστροφής της Ευρώπης, τόνισε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, κατά την διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του, σε συνέντευξη στο CNN.

O κ. Στίγκλιτς, στην διάρκεια παρουσίασης του νέου του βιβλίου, «The Great Divide», τόνισε ότι “η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα θέλει να επωμιστεί την καταστροφή της Ευρώπης για 3η φορά μέσα σε 101 χρόνια”.

Nα σημειωθεί ότι σε προ ημερών συνέντευξη του ο κ. Στίγκλιτς, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας και στο ενδεχόμενο εξόδου της από το ευρώ είχε αναφέρει ότι “δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί”.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου» σημείωσε.

«Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα» προειδοποίησε ο ίδιος.

«Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει είναι τόσο μεγάλες, οι αντιλήψεις τους για το τι είναι καλά οικονομικά» ανέφερε Τζ. Στίγκλιτς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.