Quantcast
Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Ιούλιο - Κίνδυνος να ανακοπεί η ανάκαμψη - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Ιούλιο – Κίνδυνος να ανακοπεί η ανάκαμψη

δημοσιεύτηκε:

Βελτιώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, ωστόσο η υποχώρηση των προσδοκιών υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί σύντομα να ξεθυμάνει, σύμφωνα με το δείκτη Sentix.
Αναλυτικά, ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις -18,2 μονάδες από -24,8 τον Ιούνιο. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις -49,5 μονάδες από -61,5 τον Ιούνιο, αλλά ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 19,5 από 21,8 μονάδες.
«Υπάρχει κίνδυνος η άνοδος να ξεθυμάνει το καλοκαίρι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Sentix Μάνφρεντ Χίμπνερ. Οι επενδυτές ανέφεραν ότι αναμένουν πως μόνο περί το 60% των οικονομικών ζημιών που οφείλονται στον κορονοϊό θα καλυφθούν μέσα σε ένα έτος στην Ευρωζώνη. Στη Γερμανία, οι επενδυτές αναμένουν ότι μόνο περί το 65% των ζημιών θα καλυφθεί σε ένα έτος παρά το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης, με τον δείκτη των προσδοκιών να υποχωρεί επίσης ελαφρά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.