Quantcast
Ισπανία: Με το ταχύτερο ρυθμό της τριετίας αυξήθηκαν οι πωλήσεις 9μήνου της Inditex - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Με το ταχύτερο ρυθμό της τριετίας αυξήθηκαν οι πωλήσεις 9μήνου της Inditex

δημοσιεύτηκε:

Η Inditex, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της τριετίας καθώς η ισπανική κατανάλωση δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από χρόνια λιτότητας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 15%, εξαιρουμένων των μεταβολών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το εννεάμηνο έως τον Οκτώβριο και διατήρησαν αυτό το ρυθμό και στις αρχές του τελευταίου τριμήνου, ανακοίνωσε η εταιρία στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι αλυσίδες Zara και Stradivarius.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% στα 2,02 δισεκ. ευρώ το εννεάμηνο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η εταιρία επωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ισπανία, όπου η Inditex αντλεί περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων της.

Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στη χώρα ήταν τον Οκτώβριο οι ισχυρότερες των τελευταίων τουλάχιστον έξι ετών, σύμφωνα με την Barclays.

Η μετοχή της στην Μαδρίτη κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 1% στα 32,86 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 37%, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά πλέον τα 100 δισεκ. ευρώ.

Την τελευταία πενταετία, η εταιρία άνοιξε ετησίως κατά μέσο όρο περίπου 400 καταστήματα, με το συνολικό δίκτυο να ξεπερνά τα 6.900 σημεία πώλησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.