Quantcast
Απασχόληση: Τι αποκαλύπτει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) για πλούσιες και φτωχές χώρες - enikonomia.gr
share

Απασχόληση: Τι αποκαλύπτει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) για πλούσιες και φτωχές χώρες

δημοσιεύτηκε:

Θα επιδεινωθεί το χάσμα απασχόλησης ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο εάν δεν αναληφθεί δράση προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Παράλληλα επισημαίνεται πως  τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Οργάνωση ζήτησε από τις χώρες να προσφέρουν παγκόσμια οικονομική υποστήριξη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία ώστε να βοηθήσουν να μειωθεί το χάσμα.

Μπορεί ο αριθμός των ανέργων σε  ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να μειωθεί στα προ πανδημίας επίπεδα φέτος , δηλαδή  στα 191 εκατομμύρια  στο 5,3% ωστόσο οι  φτωχές χώρες  μένουν πίσω στη διαδικασία ανάκαμψης,  επεσήμανε η ILO.

Οι φτωχές χώρες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Αφρική, αλλά και ο  αραβικός κόσμος δεν ενδέχεται να επανέλθει η ανεργία στα προ πανδημίας επίπεδα φέτος.

Μάλιστα το  ποσοστό των ανέργων στη Βόρεια Αφρική αναμένεται να διαμορφωθεί  στο 11,2% σε σύγκριση με 10,9% το 2019, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αναπτυσσόμενες χώρες, καθιστούν πιο δύσκολη την παρεμβατική πολιτική, ανέφερε η ILO, που παρουσιάζει έναν Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη προκειμένου να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη ως εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική.

« »Η επένδυση στους ανθρώπους μέσω της (δημιουργίας θέσεων) εργασίας και της κοινωνικής προστασίας θα βοηθήσει να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχά έθνη και τους ανθρώπους » δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ILO, Ζιλμπέρ Ουνγκμπό.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.