Quantcast
ΕΚΤ: Ανακοινώνει νέα αύξηση των επιτοκίων σήμερα - Οι προβλέψεις - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Ανακοινώνει νέα αύξηση των επιτοκίων σήμερα – Οι προβλέψεις

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η ΕΚΤ. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας. Η τελευταία αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ είχε γίνει στις 15 Δεκεμβρίου του 2022 (κατά 50 μονάδες βάσης).

Όπως μεταδίδει το cnbc.com  η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει σήμερα τα βασικά επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης προκειμένου να διατηρήσει την πορεία της για την αντιμετώπιση του φαινομένου του πληθωρισμού. Επίσης επισημαίνεται πως η αύξηση αυτή θα ανεβάσει το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ στο 2,5%.

Για τον Μάρτιο

Και τον Μάρτιο αναμένεται να γίνει ξανά αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα στο cnbc.com  ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank,Holger Schmieding, η ΕΚΤ ενδέχεται να επιβεβαιώσει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης και τον Μάρτιο και έπειτα. Ωστόσο η Τράπεζα δεν έχει δεσμευθεί εάν θα αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες ή 50 μονάδες βάσης τον Μάιο, πρόσθεσε.

Τι σημαίνει αυτό για τους δανειολήπτες

Παράδειγμα που παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1 δείχνει πώς θα επηρεάσει η νέα αύξηση των επιτοκίων τους δανειολήπτες. Κάποιος που έχει λάβει ένα δάνειο περίπου 150 χιλ. ευρώ  θα έχει μια μηνιαία επιβάρυνση της τάξεως των 150 ευρώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.