Quantcast
Ενεργειακή κρίση: Τα προτεινόμενα μέτρα της Κομισιόν- Όλα όσα είπε η Φον Ντερ Λάιεν - enikonomia.gr
share

Ενεργειακή κρίση: Τα προτεινόμενα μέτρα της Κομισιόν- Όλα όσα είπε η Φον Ντερ Λάιεν

δημοσιεύτηκε:

Μερικά από μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης  ανέφερε σήμερα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ετήσια ομιλία της για την «Κατάσταση της Ε.Ε.» στο Ευρωκοινοβούλιο

Όπως είπε τα κέρδη είναι καλά στην οικονομία. Όμως οι εταιρείες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος πραγματοποιούν έσοδα που ποτέ δεν είχαν και που ποτέ δεν είχαν ονειρευτεί . Προτείνουμε να υπάρξει ένα πλαφόν στα  έσοδα αυτά και τα χρήματα αυτά να δοθούν στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

In our social market economy, profits are good.

But companies that produce electricity at a low cost are making revenues they never accounted for, they never even dreamt of.

We are proposing a cap on these revenues to channel them to vulnerable households. #SOTEU pic.twitter.com/sKKY6Rzajs

— European Commission 🇪🇺 (@EU_Commission) September 14, 2022

 

Η  δημιουργία” Ευρωπαϊκής  Τράπεζας Υδρογόνου”

Επίσης ανακοίνωσε τη δημιουργία” Ευρωπαϊκής  Τράπεζας Υδρογόνου” ανακοίνωσε  σήμερα  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως είπε  η κ. Ούρσουλα «Το υδρογόνο μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την Ευρώπη.  Πρέπει να περάσουμε από μια εξειδικευμένη αγορά σε μια μαζική αγορά υδρογόνου. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε μια νέα Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου μέσω της οποίας θα επενδύσουμε  3 δισεκατομμύρια ευρώ  στην οικοδόμηση της μελλοντικής αγοράς υδρογόνου ».

Το πλαίσιο για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και το  φυσικό αέριο

Σύμφωνα με το Reuters, η  Φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε  ότι έχει τεθεί και το θέμα πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ότι βρίσκεται στο τραπέζι η θέσπιση μιας πιο αντιπροσωπευτικής τιμής αναφοράς για το φυσικό αέριο από  το TTF).


 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.