Quantcast
Eurostat: Τα νέα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης και της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Eurostat: Τα νέα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης και της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Νέα στοιχεία της Eurostat για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας  της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της  Υπηρεσίας, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στην ΕΕ  κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην ΕΕ.  Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,4% στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2022, έπειτα από αύξηση κατά 4,3% και στις δύο ζώνες το προηγούμενο τρίμηνο.

Ποιες χώρες έτρεξαν με τον πιο μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης και ποιες με τον μικρότερο

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η Σουηδία (+0,7%)  είχε την υψηλότερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Ιταλία (+0,5%), την Πορτογαλία και τη Λιθουανία (και οι δύο +0,4%) . Μείωση καταγράφηκε στη Λετονία (-1,7%) καθώς και στην Αυστρία και το Βέλγιο (και τα δύο -0,1%).

Οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης (σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021) ήταν θετικοί για όλες τις χώρες εκτός από τη Λετονία (-0,4%).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.