Quantcast
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιοι πρέπει να "κλείσουν" σήμερα εκκρεμότητες με την εφορία - enikonomia.gr
share

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιοι πρέπει να “κλείσουν” σήμερα εκκρεμότητες με την εφορία

δημοσιεύτηκε:

Ραντεβού με την εφορία έχουν οι φορολογούμενοι καθώς θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως σήμερα, Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου  2022 μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις. Αναλυτικά θα πρέπει να πληρωθούν:

Η τέταρτη μηνιαία ισόποση δόση από τις οκτώ του φόρου εισοδήματος των φυσικών και των νομικών προσώπων

Αυτό αφορά σε όσους έλαβαν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα και δεν εξόφλησαν εφάπαξ τον φόρο. Υπενθυμίζεται ότι η πέμπτη δόση του φόρου θα πρέπει να εξοφληθεί  έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, η έκτη έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, η  έβδομη έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και η όγδοη και τελευταία δόση έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η έκτη από τις 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ δόση:

Αυτό αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ. Πάντως οι φορολογούμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές των εκκαθαριστικών τους, μπορούν  να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 9  δόσεις έως και 24 δόσεις– στο πλαίσιο της «πάγιας ρύθμισης» οφειλών προς το Δημόσιο υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της οφειλής είναι μεγαλύτερο των 240 ευρώ, καθώς η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 30 ευρώ. Πάντως για  την ένταξη στην «πάγια ρύθμιση» δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της συνολικής οφειλής του εκκαθαριστικού.

ΦΠΑ: 

  • Σήμερα εκπνέει η προθεσμία απόδοσης της πρώτης δόσης του ΦΠΑ των επιχειρήσεων με απλογραφικά βιβλία για το τρίτο τρίμηνο 2022 και για τον φόρο του Σεπτεμβρίου 2022 των επιχειρήσεων με διπλογραφικά βιβλία. Αντιμέτωπες με πρόστιμα και λουκέτα θα βρεθούν από σήμερα οι επιχειρήσεις που δεν διαβίβασαν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ,” esend”  τα στοιχεία των λιανικών τους πωλήσεων, όπως υποχρεούνται. Συγκεκριμένα, τα  πρόστιμα αυτά θα είναι από 250 ευρώ έως και  1.000 ευρώ και τα «λουκέτα» από 48 ώρες έως και 10 ημέρες για τη μη διαβίβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ των στοιχείων των αποδείξεων που κόβουν από τις ταμειακές μηχανές οι επιχειρήσεις για τις λιανικές πωλήσεις τους.
  • Επίσης σήμερα λήγει και η προθεσμία  για την υποβολή αίτησης επιστροφής Φ.Π.Α. από τους αγρότες του «ειδικού καθεστώτος» του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: 

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έλαβαν ενίσχυση από τους επτά  κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής  και δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ την οφειλή και την αποπληρώνουν σε έως και 96 δόσεις θα πρέπει να πληρώσουν μια ακόμα δόση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.