Quantcast
Eυρωζώνη – PMI: Σε χαμηλό 8 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα - Τα στοιχεία της S&P Global - enikonomia.gr
share

Eυρωζώνη – PMI: Σε χαμηλό 8 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα – Τα στοιχεία της S&P Global

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 μηνών υποχώρησε τον Ιούλιο ο δείκτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας (PMI) στην Ευρωζώνη, όπως  αυτό προκύπτει από σχετικά στοιχεία της  S&P Global.

Αυτό συνέβη επειδή η μείωση στην μεταποίηση συνοδεύθηκε από περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία, ο τελικός αυτός δείκτης ανήλθε στις 48,6 μονάδες τον Ιούλιο από τις 49,9  μονάδες που ήταν τον Ιούνιο. Η τιμή είναι για δεύτερο συνεχή μήνα χαμηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και κάτω από την αρχική εκτίμηση για 48,9 μονάδες.

«Η Ευρωζώνη έκανε άσχημο ξεκίνημα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», όπως  δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος στη Hamburg Commercial Bank, Σάιρους ντε λα Ρούμπια.

Ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση που ανακοινώθηκε την Τρίτη έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η COVID-19 έκανε πιο αισθητό τον αντίκτυπό της στον κόσμο ενώ ο δείκτης για τις υπηρεσίες που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξη στον τομέα αυτό.

Ο βασικός δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,9 μονάδες από τις 52 μονάδες-  χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 51,1 μονάδων.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.