Quantcast
Φυσικό αέριο: "Εκτοξεύθηκε "εκ νέου η τιμή του - Εφιαλτικές οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: “Εκτοξεύθηκε “εκ νέου η τιμή του – Εφιαλτικές οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα

δημοσιεύτηκε:

Η διακοπή λειτουργίας του Nord Stream “εκτίναξε” εκ νέου  σήμερα την τιμή του φυσικού αερίου

Όπως μετέδωσε το barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου υπερέβη σήμερα τα 270 ευρώ την μεγαβατώρα και  συγκεκριμένα “σκαρφάλωσε ” στα 271. 995 ευρώ. Ωστόσο η πιο υψηλή τιμή του φυσικού αερίου ήταν σήμερα στα 290 ευρώ η μεγαβατώρα και η χαμηλότερη ήταν στα 254 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του φυσικού αερίου ήταν στα 214.665 ευρώ η μεγαβατώρα.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

Φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο: Δυσάρεστες προβλέψεις  για την τιμή του

«Αν οι ροές του  Nordstream παραμείνουν μηδενικές, τότε το πιο πιθανό είναι να δούμε τιμές στα 400 ευρώ με 500 ευρώ τη  μεγαβατώρα. Εάν δεν έχουμε πολιτική παρέμβαση με υποχρεωτικά  μέτρα εξοικονόμησης ώστε η αγορά να ανταποκριθεί,  τότε θα αντιμετωπίσουμε εξωφρενικά υψηλές τιμές », προειδοποίησε ο ενεργειακός αναλυτής, ειδικός στο φυσικό αέριο. Τζέιμς Γουάντελ, σύμφωνα με το OPEN.

Την ίδια ώρα επανέρχονται οι εκτιμήσεις για επιστροφή των τιμών του φυσικού αερίου στα υψηλά του Αυγούστου, όπως έκανε η Goldman Sachs. Ενώ το κλείσιμο της στρόφιγγας  χωρίς να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει ξανά, εντείνει τις ανησυχίες για τις προμήθειες στην Ευρώπη και σύμφωνα με το Bloomberg καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη την επιβολή δελτίου στην κατανάλωση ενέργειας  τον ερχόμενο χειμώνα.
Από την πλευρά του ο ενεργειακός αναλυτής επεσήμανε Νέιθαν Πίπερ  είπε για το  θέμα φυσικού αερίου «τώρα ζούμε το τελευταίο βήμα σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στον χειμώνα κατά τη διάρκεια του οποίου θα περιορίσουν σημαντικά τη προμήθεια με το κλείσιμο του Nord Stream ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.