Quantcast
Φυσικό αέριο: Πόσο και γιατί "εκτινάχθηκε" σήμερα η τιμή του - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Πόσο και γιατί “εκτινάχθηκε” σήμερα η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

“Eκτινάχθηκε” σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό συνέβη μετά την ανακάλυψη διαρροής σε υποθαλάσσιο αγωγό που συνδέει τα δίκτυα της Φινλανδίας και της Εσθονίας αλλά και ύστερα από το ράλι που σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, λόγω της πρόσφατης επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και των νέων  εντάσεων στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε το financialpost.com  επικαλούμενο δημοσίευμα του Bloomberg.

Μάλιστα, το συμβόλαιο αναφοράς του φυσικού αερίου αυξήθηκε έως και 9,7% και η τιμή του κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 41 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Οι τιμές της ενέργειας φαίνεται πως εξαρτώνται σε υπερβολικό βαθμό από τα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την κρίση, παρά το γεγονός  ότι τα αποθέματα της ΕΕ  βρίσκονται ήδη σχεδόν στο 100%, όπως είπε ο διευθυντής της  Eyebright Ltd. Tim Partridge.

Φυσικό αέριο: Τι δείχνουν τα στοιχεία του www.barchart.com για την τιμή του

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία  του www.barchart.com για την τιμή του φυσικού αερίου. Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα του www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 11,05% και ανήλθε στα 42,45 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 38,23 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.