Quantcast
Handelsblatt: Η Γερμανία αλλάζει με την κλιματική αλλαγή και η κυβέρνηση απέτυχε να το διαχειριστεί - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η Γερμανία αλλάζει με την κλιματική αλλαγή και η κυβέρνηση απέτυχε να το διαχειριστεί

δημοσιεύτηκε:

Η χαμηλή στάθμη του Ρήνου έχει δημιουργήσει προβλήματα στη γερμανική οικονομία, και η Deutsche Welle δημοσιεύει σχόλιο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt η οποία επισημαίνει ότι παρά τις εμφανείς πλέον επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, ούτε η κεντρική κυβέρνηση ούτε οι επιμέρους ομοσπονδιακές καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.

Σε σχόλιό της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ επισημαίνει: «Οι ετήσιες αναφορές για θερμοκρασίες ρεκόρ ανήκουν στο μεταξύ στην καθημερινή, καταθλιπτική ρουτίνα πολλών Γερμανών. Εδώ και χρόνια νιώθουμε και μετράμε πώς η κλιματική αλλαγή κάνει τη Γερμανία πιο ζεστή και πιο ξηρή, με δραματικές συνέπειες για τη φύση, την οικονομία, την κοινωνία.

Η χαμηλή στάθμη αυτές τις μέρες στον Ρήνο αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα για το πώς ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια απέτυχαν να χαράξουν μια σωστή πορεία για την κλιματική αλλαγή. Για παράδειγμα λείπει ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του καύσωνα και την προστασία ευπαθών ομάδων. Η υπερθέρμανση του πλανήτη επιταχύνεται, όχι όμως και η ικανότητα δράσης της πολιτικής. Όμως τα ακραία καιρικά φαινόμενα δείχνουν ότι οι καιροί δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις».

(Πηγή: Deutsche Welle)

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.