Quantcast
Η Amazon επενδύει μέχρι και 4 δισ. δολάρια σε start up τεχνητής νοημοσύνης - Τι σημαίνει αυτό για την Google - enikonomia.gr
share

Η Amazon επενδύει μέχρι και 4 δισ. δολάρια σε start up τεχνητής νοημοσύνης – Τι σημαίνει αυτό για την Google

δημοσιεύτηκε:

Ποσό έως και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα επενδύσει η Amazon στην startup τεχνητής νοημοσύνης, “Anthropic”- γνωστή για το chatbot Claude, όπως αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωση της η πρώτη. Το www.theverge.com  επισημαίνει πως την εν λόγω startup ίδρυσαν τα αδέρφια Dario και Daniela Amodei τα οποία εργάστηκαν στο OpenAI. Eπίσης επισημαίνεται πως τα chatbots της Anthropic’s Claude and Claude 2 βασίζονται σε μοντέλα “μεγάλων γλωσσών” και είναι παρόμοια με αυτά του ChatGPT του OpenAI και Bard της Google, καθώς μπορούν να μεταφράζουν κείμενο, να γράφουν κώδικα, αλλά και να απαντούν σε διάφορες ερωτήσεις των πολιτών. 

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η Anthropic υποστηρίζει πως το δικό της μοντέλο είναι πιο ασφαλές, αλλά και πιο αξιόπιστο από τα υπόλοιπα των ανταγωνιστών της, διότι ακολουθεί ένα σύνολο  αρχών το οποίο αναθεωρεί τις απαντήσεις από μόνο του, αντί να βασίζεται σε συντονιστές ανθρώπων. Επιπλέον ο Claude είναι ο κατάλληλος να ασχολείται με την επεξεργασία  επαγγελματικών ή νομικών  εγγράφων. Το δημοσίευμα αναφέρεται στο περιεχόμενο του deal της Amazon. Η εταιρεία θα ενσωματώσει την τεχνολογία της Anthropic σε διάφορα προϊόντα της, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το service της Amazon Bedrock για την κατασκευή των applications της AI. Η Anthropic θα χρησιμοποιήσει και τα τσιπ της Amazon προκειμένου να δημιουργήσει στο μέλλον τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης  (AI) και έχει δεσμευτεί πως θα χρησιμοποιήσει την Amazon Web Services ως κύριο πάροχο cloud.

Οι  διαπραγματεύσεις της  Amazon για την επένδυση

Το ίδιο δημοσίευμα επικαλούμενο πληροφορίες από το Reuters αναφέρεται στα ποσά που έχει διαπραγματευτεί η Amazon για την επένδυση στην  startup τεχνητής νοημοσύνης, Anthropic. Η Amazon είχε αναφέρει αρχικά πως θα επενδύσει το ποσό του, 1,25 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην εν λόγω startup,  με μια επιλογή να αυξήσει το ποσό της επένδυσης κατά 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν όμως το συνολικό ποσό της επένδυσης φτάσει στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, τότε αυτό θα σημαίνει σύμφωνα με το Bloomberg πως θα έχει γίνει η μεγαλύτερη γνωστή επένδυση που σχετίζεται ποτέ με την AWS.

Η Google  

Σημειώνεται δε πως και η Google έχει ένα μερίδιο της τάξεως περίπου 10% στην start up ΑΙ αφού το ποσό της επένδυσης σε αυτήν φέτος ήταν στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως η Anthropic εξακολουθεί να συνεργάζεται με την Google παρά το ότι προχώρησε σε νέα συμφωνία με την Amazon και σχεδιάζει να διαθέσει την τεχνολογία της μέσω του Google Cloud, όπως μετέδωσε το Reuters.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.