Quantcast
Κακοκαιρία: Σήμερα δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ σε πλημμυροπαθείς - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία: Σήμερα δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ σε πλημμυροπαθείς

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέα καταβολή αποζημιώσεων σε πλημμυροπαθείς. Όπως επεσήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος  Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια πρώτη καταβολή αποζημιώσεων, με βάση την αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού από την ΑΑΔΕ, ύψους 25 εκατ. ευρώ προς κατοίκους των χωριών και περιοχών που πλημμύρισαν, ενώ σήμερα θα γίνει μια δεύτερη καταβολή που θα πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ, από στοιχεία που προέκυψαν τόσο από την αυτοματοποιημένη διαδικασία, όσο και από τις διασταυρώσεις των υποβληθέντων δηλώσεων στην πλατφόρμα».

Υπενθύμισε δε πως «την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, πιστώθηκαν σχεδόν 497.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104 δικαιούχων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και πληρωμές ύψους 203.000 ευρώ σε 32 πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, αλλά και πληρωμές 144.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ως πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί ως πρώτη αρωγή σχεδόν 1.700.000 ευρώ ».

Και επεσήμανε πως «είναι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους ώστε να χτίσουν ξανά όσα έχασαν ».

Για τις αιτήσεις 

Μίλησε δε και τον αριθμό αιτήσεων που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr. «Στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη περισσότερες από 25.000 οριστικές αιτήσεις, ενώ οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής έχουν ξεπεράσει τις 17.000 και συνεχίζονται»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.