Quantcast
ΗΠΑ: Η Fed συζήτησε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίασή της - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η Fed συζήτησε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίασή της

δημοσιεύτηκε:

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) συζήτησε μία μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίασή της, αν και οι αξιωματούχοι της θέλησαν ομόφωνα να αποφύγουν να δείξουν ότι βρίσκονται σε τροχιά και άλλων μειώσεων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η Fed μείωση τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, μετά τη συνεδρίασή της στις 30-31 Ιουλίου, με τα πρακτικά να δείχνουν ευρεία ανησυχία των αξιωματούχων της για μία επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τις εμπορικές εντάσεις και τον χαμηλό πληθωρισμό.

“Δύο αξιωματούχοι έδειξαν ότι θα προτιμούσαν μία μείωση 50 μονάδων βάσης”, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Μετά τη συνεδρίαση αυτή, η Fed βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια, με τον πρόεδρο Τραμπ να πρωτοστατεί στην πίεση αυτή.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίασή τους ότι δεν θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι σχεδιάζουν και άλλες μειώσεις επιτοκίων. “Οι συμμετέχοντες γενικά τάχθηκαν υπέρ μίας προσέγγισης, όπου η πολιτική θα καθοδηγείται από τα νέα στοιχεία… και θα αποφεύγει να δείξει ότι ακολουθεί μία προκαθορισμένη πορεία”, αναφέρουν τα πρακτικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.