Quantcast
ΗΠΑ: Η Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο πέντε τραπεζών - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η Standard & Poor’s υποβάθμισε το αξιόχρεο πέντε τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου πέντε τραπεζών των ΗΠΑ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης  Standard & Poor’s Global Ratings. Όπως μεταδίδει το finance.yahoo.com, η  S&P Global Ratings υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα τις τράπεζες  KeyCorp, Comerica Inc., Valley National Bancorp, UMB Financial Corp. και Associated. Banc-Corp. Ο οίκος εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια.  Λόγω του τρέχοντος  «σκληρού» περιβάλλοντος δανεισμού υποβαθμίστηκαν αυτές οι τράπεζες, τόνισε με έμφαση ο οίκος.

Σημειώνεται δε πως προ δύο εβδομάδων η Moody’s ανακοίνωσε παρόμοιες υποβαθμίσεις και είχε πει πως επανεξέταζε τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας των μεγαλύτερων τραπεζών – μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν οι  Bank of New York Mellon,η  State Street και η Northern Trust. Επίσης μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank  πολλές περιφερειακές τράπεζες έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια στις καταθέσεις  προκειμένου να μην κάνουν αναλήψεις οι πελάτες τους. Αυτό επηρέασε άμεσα την κερδοφορία τους και πολλές ήταν οι  περιφερειακές τράπεζες που κατέβαλαν προσπάθειες για να αποτρέψουν τις  εκροές καταθέσεων.

Το παράδειγμα

Το δημοσίευμα αναφέρει ενδεικτικά, πως ένας από τους λόγους για τους οποίους υποβαθμίστηκε το αξιόχρεο της τράπεζας Comerica ήταν η μείωση της τάξεως των 14 δισ. δολαρίων που είχε στις μέσες καταθέσεις από το δεύτερο τρίμηνο του 2022  μέχρι και φέτος.  Επίσης είπε πως ένας ακόμη λόγος που συνέβη αυτό ήταν το «σχετικά υψηλό ποσοστό εμπορικών και ανασφάλιστων καταθέσεων». Για παρόμοια ζητήματα  υποβαθμίστηκαν και οι άλλες 4 τράπεζες από τον οίκο  S&P.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.