Quantcast
ΗΠΑ: Η Fed αποφάσισε την τρίτη μείωση των επιτοκίων φέτος - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η Fed αποφάσισε την τρίτη μείωση των επιτοκίων φέτος

δημοσιεύτηκε:

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μείωσε σήμερα τα επιτόκια, για τρίτη φορά φέτος, για να διασφαλίσει ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα διολισθήσει σε ύφεση λόγω του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, αλλά διαμήνυσε ότι ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων πιθανόν να διακοπεί.



Μειώνοντας το βασικό επιτόκιό της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας σε ένα εύρος στόχου μεταξύ 1,50% και 1,75%, η αμερικανική κεντρική τράπεζα απέσυρε την προηγούμενη αναφορά στα ανακοινωθέντά της ότι θα “δράσει με κατάλληλο τρόπο” για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση – μία διατύπωση που θεωρείο ως μήνυμα για μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.


Αντί τούτου, η Fed ανέφερε ότι θα “παρακολουθεί τη σημασία των νεότερων πληροφοριών για τις οικονομικές προοπτικές, καθώς αξιολογεί την κατάλληλη πορεία” του στόχου της για τα επιτόκια, μία φράση που είναι λιγότερο αποφασιστική.



Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 20.30 (ώρα Ελλάδας).



Η περιγραφή της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητη, με τις αγορές εργασίας να χαρακτηρίζονται “ισχυρές” και την οικονομική δραστηριότητα να θεωρείται ότι “αυξάνονται με συγκρατημένο ρυθμό”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.