Quantcast
Κίνα: Επιτρέπονται ξανά τα οργανωμένα ταξίδια σε 70 επιπλέον προορισμούς του εξωτερικού - enikonomia.gr
share

Κίνα: Επιτρέπονται ξανά τα οργανωμένα ταξίδια σε 70 επιπλέον προορισμούς του εξωτερικού

δημοσιεύτηκε:

Οι αρχές της Κίνας  επιτρέπουν εκ νέου τα οργανωμένα ταξίδια σε 70 επιπλέον προορισμούς του εξωτερικού μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ.  Υπενθυμίζεται πως η Κίνα απαγόρευσε εν μέσω  υγειονομικής  κρίσης  προορισμούς που αφορούσαν τη Γαλλία και την Ελβετία.  Η απόφαση διαδραμάτισε έκτοτε «θετικό ρόλο για την προώθηση των τουριστικών ανταλλαγών και της συνεργασίας»,  όπως ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με την δημοσιοποίηση αυτού του νέου καταλόγου χωρών που περιλαμβάνει την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ή ακόμα την Τουρκία και το Βέλγιο.

Ο Καναδάς

Ο Καναδάς, που έχει δύσκολες σχέσεις με την Κίνα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό. Η Κίνα έκλεισε το 2020 τα σύνορά της για να προστατευθεί απέναντι στην Covid-19, στη συνέχεια επέβαλε μεγάλης διάρκειας και δαπανηρές καραντίνες κατά την άφιξη προκειμένου να αποτρέψει τις επιστροφές στη χώρα.

Για τους Κινέζους απαγορευόταν για 3 χρόνια να μεταβούν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν σοβαρό λόγο.

Αλλά αυτή η απαγόρευση ήρθη στις αρχές του έτους και οι Κινέζοι τουρίστες που ταξιδεύουν μεμονωμένα μπορούν έκτοτε να πάνε όπου επιθυμούν.

«Οι διεθνείς συνδέσεις (με την Κίνα) συνεχίζουν να αποκαθίστανται και οι Κινέζοι τείνουν ολοένα και πιο πολύ να ταξιδεύουν στο εξωτερικό», δήλωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ η χώρα ήταν για πολύ καιρό σχεδόν απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του μικρού αριθμού πτήσεων κατά την πανδημία και των δρακόντειων περιορισμών.

Πριν  την έναρξη της πανδημίας, η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο με βάση τον αριθμό των τουριστών που ταξίδευαν στο εξωτερικό, με περίπου 155 εκατ. αναχωρήσεις να καταγράφονται το 2019, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων McKinsey.

Η Κίνα ξεκίνησε εκ νέου τον Μάρτιο να χορηγεί τουριστικές βίζες σε ξένους πολίτες. Αλλά οι αφίξεις στη χώρα δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο ένα μέρος των επιπέδων που καταγράφονταν πριν από την πανδημία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.