Quantcast
Κομισιόν: Παρατείνεται η προθεσμία συμμόρφωσης στον νέο νόμο για ιατρικό εξοπλισμό κρίσιμης σημασίας - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Παρατείνεται η προθεσμία συμμόρφωσης στον νέο νόμο για ιατρικό εξοπλισμό κρίσιμης σημασίας

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η παράταση της προθεσμίας για τις εταιρείες προκειμένου αυτές να συμμορφωθούν με έναν νέο νόμο που διέπει τον ιατρικό εξοπλισμό και να αποφευχθούν ελλείψεις σε συσκευές κρίσιμης σημασίας για την ανθρώπινη ζωή.

Η σχετική πρόταση πρέπει τώρα να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Υπουργών, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας, όπως ανέφερε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου παρουσίασε την πρόταση τον προηγούμενο μήνα, επικαλούμενη προκλήσεις στην εφαρμογή του νέου νόμου που απειλούν τον εφοδιασμό με ιατρικά είδη κρίσιμης σημασίας, όπως, οι καθετήρες που χρησιμοποιούνται στις ιατρικές επεμβάσεις των νεογέννητων που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.

Το Reuters ανέφερε  πρόσφατα  ότι αρκετές εταιρίες αποσύρουν ιατρικά είδη και συσκευές τους από την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έχουν σταματήσει την παραγωγή τους εξαιτίας του αυξημένου κόστους που προκύπτει από τη συμμόρφωσή τους με το νέο κανονισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.