Quantcast
Όσμπορν: Οι φορολογούμενοι χωρών εκτός Ευρωζώνης να μην επιβαρύνονται για τις εντός - enikonomia.gr
share

Όσμπορν: Οι φορολογούμενοι χωρών εκτός Ευρωζώνης να μην επιβαρύνονται για τις εντός

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ οι φορολογούμενοι στις χώρες εκτός Ευρωζώνης να πληρώσουν το κόστος στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης».

Είπε ακόμη πως το Λονδίνο δεν επιθυμεί πλέον μια «όλο και πιο στενή Ένωση» αναφερόμενος στους όρους για τη συμμετοχή της Αγγλίας στην Ε.Ε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δεχτεί ότι η κοινή αγορά περιλαμβάνει περισσότερα νομίσματα και δεν θα πρέπει να κάνει διακρίσεις σε βάρος μιας επιχείρησης βάσει του νομίσματος της χώρας όπου βρίσκεται η έδρα της», δήλωσε ο κ. Όσμπορν μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και εξήγησε ότι η χώρα του επιδιώκει «αρχές ενσωματωμένες στο δίκαιο της ΕΕ και δεσμευτικές για τους θεσμούς της ΕΕ, οι οποίες θα διαφυλάσσουν την συνοχή της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς».

Απευθυνόμενος στην ‘Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ότι είναι ευπρόσδεκτη η ηγετική στάση της, αλλά η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει στην όλο και πιο στενή Ένωση με την οποία η Καγκελάριος φαίνεται, όπως είπε, να αισθάνεται πιο άνετα. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.