Quantcast
Πετρέλαιο: Η κατάρρευση της τράπεζας SVB έριξε την τιμή του - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Η κατάρρευση της τράπεζας SVB έριξε την τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) έφερε μείωση στις τιμές στο πετρέλαιο.

Πάντως το γεγονός ότι οι επενδυτές εστιάζουν στους κινδύνους  που θέτει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα η κατάρρευση της τράπεζας SVB, αλλά και το  ότι συνεχίζονται οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, είναι δύο παράγοντες που συντείνουν στην πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το βαρέλι του Brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου  σημείωσε σήμερα στις 15:05 ώρα Ελλάδας μια πτώση της τάξεως του  4,60% και ανήλθε στα 78,97 δολάρια. Σημειώνεται δε πως είναι η πρώτη φορά από τις αρχές του Ιανουαρίου, που η τιμή του Brent υποχωρεί κάτω από το όριο των 79 δολαρίων. Το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Απριλίου,  κατέγραψε πτώση 5,02%, στα 72,84 δολάρια.

Η συνεδρίαση

Αφού ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ακολουθώντας την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων και του δολαρίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κατάσταση στην Silicon Valley Bank (SVB). Η κατάρρευση της καλιφορνέζικης τράπεζας ανάγκασε τις αμερικανικές αρχές να ανακοινώσουν μέτρα για την προστασία των καταθέσεων, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα πανικού στην αγορά.

Οι αγορές φοβούνται μην εξαπλωθεί το φαινόμενο αυτό σχολίασε ο αναλυτής στην TickMill, Τζέιμς Χάρτ.  Η τιμή του πετρελαίου επηρεάζεται όταν οι επενδυτές φοβούνται για την παγκόσμια ανάπτυξη και στρέφονται στα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’.

Παράλληλα, «η Ρωσία συνεχίζει τις εξαγωγές της προς πολλές χώρες.  Αυτό αυξάνει την προσφορά στην αγορά», σχολίασε ο αναλυτής στην XTB, Γουάλιντ Κουντμάνι

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.