Quantcast
Πετρέλαιο: Πού οφείλεται η μικρή κάμψη των τιμών - Τι περιμένουν οι αγορές - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πού οφείλεται η μικρή κάμψη των τιμών – Τι περιμένουν οι αγορές

δημοσιεύτηκε:

Μικρότερη του αναμενομένου ήταν η μείωση των αποθεμάτων στο αμερικανικό αργό  πετρέλαιο, και αυτό συνέτεινε στην μείωση των τιμών του μαύρου χρυσού διεθνώς. Πάντως οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αφού περίμεναν την αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η FED,  ενώ εκτιμάται ότι και η μείωση των τιμών του μαύρου χρυσού θα είναι προσωρινή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 32 σεντς ή 0,4% στα 83,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό βρισκόταν στα 79,32 δολάρια, με πτώση 31 σεντς. Νωρίτερα η υποχώρηση ήταν μεγαλύτερη και για τα δύο, ξεπερνώντας το 1 δολάριο. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Ωστόσο η εκτίμηση ήταν ότι η μείωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, κατά 2,35 εκατομμύρια βαρέλια. Έτσι το ράλι ανόδου στις τιμές που σημειώνεται τις προηγούμενες εβδομάδες ανακόπηκε κάπως. Η αλήθεια είναι ότι οι αυξήσεις των τιμών συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τις περικοπές παραγωγής από την Σαουδική Αραβία και από την Ρωσία, καθώς και από τις δεσμεύσεις των κινεζικών αρχών να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.