Quantcast
Ρύζι: Σε υψηλό 15ετίας οι τιμές στην Ασία - enikonomia.gr
share

Ρύζι: Σε υψηλό 15ετίας οι τιμές στην Ασία

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 “σκαρφάλωσαν” οι τιμές του ρυζιού στην Ασία. Αυτό συνέβη λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις παγκόσμιες προμήθειες βασικών προϊόντος καθώς η ξηρασία απειλεί την παραγωγή στην Ταϊλάνδη και η Ινδία έχει ήδη απαγορεύσει ορισμένες εξαγωγές.

Μάλιστα το www.bnnbloomberg.ca αναφέρει επικαλούμενο τα στοιχεία της Τετάρτης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ρυζιού της Ταϊλάνδης, πως το λευκό ρύζι της Ταϊλάνδης είναι σπασμένο κατά 5% – σημείο αναφοράς στην Ασία που “εκτοξεύθηκε” στα 648 δολάρια ανά τόνο. Αυτό σημαίνει πως αυξάνονται οι τιμές στο ρύζι σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το περασμένο έτος. Επίσης επισημαίνεται πως το ρύζι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή δισεκατομμυρίων πολιτών της Ασίας και της Αφρικής  και η άνοδος των τιμών θα μπορούσε να αυξήσει τους λογαριασμούς των εισαγωγών για τους αγοραστές, αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της Ταϊλάνδης προέτρεψαν τους αγρότες να περιορίσουν τις καλλιέργειες ρυζιού προκειμένου να εξοικονομήσουν νερό καθώς η χώρα περιμένει περισσότερη ξηρασία με την έναρξη του Ελ Νίνιο. Οι βροχοπτώσεις που έχουν εκδηλωθεί μέχρι στιγμής στην κεντρική περιοχή είναι 40% κάτω από τα κανονικά επίπεδα και η κυβέρνηση στοχεύει στην εξοικονόμηση νερού  για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην οικιακή κατανάλωση.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.