Quantcast
Βρετανία: Αποζημίωση σε γυναίκα που απολύθηκε για σχόλιο στο Τwitter σχετικά με την αλλαγή του βιολογικού φύλου - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Αποζημίωση σε γυναίκα που απολύθηκε για σχόλιο στο Τwitter σχετικά με την αλλαγή του βιολογικού φύλου

δημοσιεύτηκε:

Eρευνήτρια στην Βρετανία,  που έχασε τη δουλειά της σε thinktank επειδή  έγραψε στο Twitter ότι οι τρανς γυναίκες δεν μπορούσαν να αλλάξουν το βιολογικό τους φύλο, έλαβε αποζημίωση άνω των 100.000 λιρών από δικαστήριο επίλυσης εργασιακών διαφορών.

Η απόφαση ακολουθεί  προγενέστερη που είχε κρίνει  ότι η Μάγια Φοστέιτερ, 49 ετών, υπέστη άδικες διακρίσεις λόγω των απόψεων που εξέφρασε γύρω από έμφυλα ζητήματα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην της ανανεωθεί το συμβόλαιό της ή η υποτροφία της από το Κέντρο Παγκόσμιας Ανάπτυξης (CGD), όπου εργαζόταν με το καθεστώς της «επισκέπτριας». Η Μάγια Φοστέιτερ, φορολογική εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένη από την δικαστική απόφαση και ισχυρίστηκε ότι αποτελεί μια προειδοποίηση προς άλλους οργανισμούς να μην ακολουθήσουν ανάλογες συμπεριφορές σε τέτοια ζητήματα.

«Η περίπτωσή μου έχει αποκαλύψει τις θεσμοθετημένες διακρίσεις και τη συνηθισμένη κακοποίηση και συσπείρωση ανθρώπων με απόλυτα συνηθισμένες πεποιθήσεις για την υλική πραγματικότητα του σεξ», είπε. «Μισαλλόδοξος είναι κάποιος που είναι προκατειλημμένος ή ανταγωνιστικός απέναντι σε ένα άτομο ή σε άτομα με βάση τη συμμετοχή τους σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Εγώ, και πολλοί άλλοι άνθρωποι με ιδιαίτερες πεποιθήσεις για τα φύλα, υπήρξαμε θύματα, όχι θύτες, διακρίσεων που τροφοδοτούνται από φανατισμό», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.