Quantcast
Βρυξέλλες: Τέλος στα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου σε μπαρ και εστιατόρια - enikonomia.gr
share

Βρυξέλλες: Τέλος στα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου σε μπαρ και εστιατόρια

δημοσιεύτηκε:

Οι Βρυξέλλες αναμένεται να βάλουν τέλος στα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου σε μπαρ και εστιατόρια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως μεταδίδει το  newsbulletin247.com  οι Βρυξέλλες θα απαγορεύσουν τα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου στη βελγική πρωτεύουσα, από τον Ιανουάριο του 2023.

Επίσης επισημαίνεται πως οι τοπικές αρχές διανέμουν εκατοντάδες κουβέρτες σε εστιατόρια και μπαρ της περιοχής, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός πιλοτικού προγράμματος αλλά και για να μην χάσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου τους πελάτες τους.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν. Λίγο πριν από την εφαρμογή του παραπάνω μέτρου, μοιράζουμε κουβέρτες σε εστιατόρια και σε μπαρ της περιοχής για να ζεσταθούν οι πολίτες και με άλλους τρόπους τον χειμώνα πέρα από τις θερμάστρες, είπε.

Εξήγησε δε πως οι θερμάστρες καταναλώνουν πολύ ενέργεια, είναι ακριβές για τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των μπαρ και βλάπτουν το περιβάλλον.

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.