Quantcast
«Χτύπημα» και από Όλι Ρεν: Η Ελλάδα να ξεχάσει την διαγραφή χρέους - enikonomia.gr
share

«Χτύπημα» και από Όλι Ρεν: Η Ελλάδα να ξεχάσει την διαγραφή χρέους

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν αναμένεται να κερδίσει κάποια διαγραφή του χρέους, δήλωσε ο Όλι Ρεν, λέγοντας πως είναι καλύτερο η χώρα να επιδιώξει μια επιμήκυνση των δανείων.

«Δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνει ένα κλασσικό κούρεμα στο κεφάλαιο» σημείωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg o κ. Ρεν, αντιπρόεδρος σήμερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα.

«Αντίθετα, θα περίμενα ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα προτιμήσουν να κοιτάξουν τρόπους και μέσα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους μέσω της περαιτέρω επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων» υποστήριξε.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μια επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής» πρόσθεσε ο ίδιος, από το γραφείο του στο Στρασβούργο.

Ο κ. Ρεν προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια επανάληψη των εκλογών του 2012, όταν χρειάστηκε και δεύτερος γύρος για την εκλογή κυβέρνησης.

«Από την σκοπιά της Ελλάδας, ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει είναι να μειώσει την αβεβαιότητα, που σημαίνει πρώτον την μείωση του χρόνου που θα χρειαστεί για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και δεύτερος την επιβεβαίωση και την διαπραγμάτευση των επόμενων βημάτων για το πρόγραμμα» τόνισε. «Το 2012 ήταν μια χαμένη οικονομική χρονιά για την Ελλάδα, που είχε μεγάλο κοινωνικό κόστος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.