Quantcast
Υπεγράφη από τον Μπάιντεν «πακέτο βοήθειας» ύψους 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία - enikonomia.gr
share

Υπεγράφη από τον Μπάιντεν «πακέτο βοήθειας» ύψους 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

Υπεγράφη από  τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το νομοσχέδιο παροχής πακέτου βοήθεια ύψους 40 δισ. δολαρίων για την Oυκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα  το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Κογκρέσο και είχε προωθηθεί στον Λευκό Οίκο  προκειμένου  να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο. Αυτό το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα ανθρωπιστικό κομμάτι αλλά και ένα εξοπλιστικό και μάλιστα  πρόσφατα έλαβε έγκριση και από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολαρίων ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισ. δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Το  Κογκρέσο

 

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό  προκειμένου να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου.

Ο Μπάιντεν που βρίσκεται στη Σεούλ για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν-Σουκ γέολ πριν από 11 ημέρες, υπέγραψε και ένα νομοσχέδιο με στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση στο βρεφικό γάλα,  όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.