Quantcast
Credit Suisse: Στα τάρταρα η μετοχή της - enikonomia.gr
share

Credit Suisse: Στα τάρταρα η μετοχή της

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική πτώση κατέγραψε η μετοχή της Credit Suisse, μία ημέρα μετά την ανάπαυλα που της έδωσε η βοήθεια που προσέφερε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημείωσε πτώση κατά 11,10% και ανήλθε στο 1,7975 ελβετικά φράγκα, καθώς η τράπεζα πασχίζει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η μετοχή της ελβετικής τράπεζας υποχώρησε έως και 31%. Eπισημαίνεται πως χθες επετεύχθη συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για στήριξη ύψους  50 δισ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse. Αξιοσημείωτο είναι δε πως για πρώτη φορά από την έναρξη της τραπεζικής  κρίσης  του 2008 έχει να ανακοινωθεί χορήγηση τόσο υψηλού ποσού ρευστότητας σε μεγάλη τράπεζα παγκόσμιας κλίμακας.

Η υποβάθμιση  της Credit Suisse από τον οίκο  DBRS Morningstar

Σύμφωνα με το www.dbrsmorningstar.com η DBRS Morningstar υποβάθμισε χθες μακροπρόθεσμα την πιστοληπτική ικανότητα της Credit Suisse σε «ΒΒΒ» από A (χαμηλό). Εν συνεχεία ο οίκος εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο προέβη σε αυτήν τη κίνηση. Μερικά από τα λάθη της Credit Suisse είναι ότι γνωστοποιεί τις αδυναμίες της στρατηγικής της, το υψηλό επίπεδο εκροών καταθέσεων που καταγράφηκε το 4ο τρίμηνο του 2022, το υψηλό κόστος αλλά και το γεγονός ότι είναι ορατή η αποδυνάμωση του franchise.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.