Quantcast
Ανάλυση: Τι σημαίνει η πτώση του φυσικού αερίου για τους λογαριασμούς ρεύματος-Πώς διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Ανάλυση: Τι σημαίνει η πτώση του φυσικού αερίου για τους λογαριασμούς ρεύματος-Πώς διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Αρκετά κάτω από τα επίπεδα των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα μας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του https://www.enexgroup.gr/el/, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα  διαμορφώνεται σήμερα στα 65,16 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 22% από 54,20 ευρώ που ήταν χθες.

Της Κατερίνας Φεσσά 

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως η τιμή του ρεύματος έχει μειωθεί αισθητά από τις 10 Φεβρουαρίου 2024. Δηλαδή η τιμή του ανήλθε στις 10 Φεβρουαρίου στις 71,98 ευρώ ανά μεγαβατώρα και την επομένη μειώθηκε στα 49,95 ευρώ ανά μεγαβατώρα ωστόσο τις δύο επόμενες ημέρες, δηλαδή στις 12 και στις 13 του μήνα η τιμή του ξεπέρασε τα 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα  του www.enexgroup.gr/el/

 

 

Πώς διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η τιμή του φυσικού αερίου βρίσκεται σήμερα κάτω από το επίπεδο των 25 ευρώ  ανά μεγαβατώρα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του  www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε σήμερα στις 12.36 μμ ώρα Ελλάδας στις 24.86 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 24.96 ευρώ που ήταν χθες στο κλείσιμο του .Πάντως παρατηρείται πως δεν υπάρχει σημαντική αύξηση σε σχέση με χθες.

Σημειώνεται δε πως η τιμή του φυσικού αερίου (TTF) ενδέχεται να υποχωρήσει  περαιτέρω το επόμενο διάστημα  και να διαμορφωθεί στα 20 ευρώ η μεγαβατώρα εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο  γεγονός.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

 

 

 

Τιμολόγια ρεύματος: Γιατί θα είναι φθηνότερα τον επόμενο μήνα

Πάντως τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο τα τιμολόγια ρεύματος  για τους καταναλωτές αναμένεται να είναι φθηνότερα από τους προηγούμενους μήνες  λόγω του ότι η τιμή του φυσικού αερίου κινείται κάτω από τα επίπεδα των 25 ευρώ η μεγαβατώρα. Δεν αποκλείεται οι πάροχοι να ανακοινώσουν μπλε τιμολόγια εξάμηνης διάρκειας και κάτω από 0,10 ευρώ, δηλαδή  χαμηλότερα και από τα κυμαινόμενα κίτρινα τιμολόγια που βασίζονται στην διακύμανση της τιμής χονδρεμπορικής αλλά και το η τιμή του ρεύματος στο πράσινο τιμολόγιο να κυμανθεί μεταξύ  0,9 λεπτά και 0,10 λεπτά.  Αξιοσημείωτο είναι δε πως καλύτερες τιμές ρεύματος εκτιμάται πως θα  υπάρξουν και στο ειδικό τιμολόγιο λόγω της φθίνουσας πορείας  του φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής.

Πετρέλαιο: Τι γίνεται με την τιμή του brent

Καλή είναι η εικόνα και για την τιμή του πετρελαίου ( brent) καθώς δεν έχει φτάσει η τιμή του κινείται κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του investing.com , στις 1.09 μμ ώρα Ελλάδας η τιμή  του πετρελαίου ( brent) αγγίζει σχεδόν τα 82 δολάρια το βαρέλι, συγκεκριμένα στα 81,99 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 1,05% .

Σημειώνεται δε πως η τιμή του πετρελαίου έκλεισε χθες με 82,86 δολάρια το βαρέλι και πως οι αναλυτές είχαν προβλέψει πρόσφατα πως η τιμή του ενδέχεται να φτάσει και στα 100 δολάρια το βαρέλι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.