Quantcast
Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι - Πότε θα επιβάλλονται "τσουχτερά" πρόστιμα σε εταιρείες για το ελαιόλαδο - enikonomia.gr
share

Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι – Πότε θα επιβάλλονται “τσουχτερά” πρόστιμα σε εταιρείες για το ελαιόλαδο

δημοσιεύτηκε:

“Τσουχτερά” πρόστιμα θα επιβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης σε εταιρείες που θα επιδιώξουν να βγάλουν περισσότερο κέρδος από το ελαιόλαδο, όπως προειδοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε κατάστημα του σούπερ μάρκετ” MΑΣΟΥΤΗΣ” στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «μόνιμης μείωσης τιμής».

«Ελέγχουμε τα περιθώρια κέρδους στους μεσάζοντες, δηλαδή στις εταιρείες που αγοράζουν το λάδι από τον παραγωγό και στη συνέχεια το τυποποιούν για να φτάσει στο ράφι του σούπερ μάρκετ και στο τέλος στο πιάτο του καταναλωτή. Και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως κάποια εταιρεία προσπαθήσει να βγάλει παραπάνω κέρδος, εκεί το πρόστιμο θα είναι βαρύ και βεβαίως θα ανακοινωθεί» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως το ελαιόλαδο είναι στην τιμή του κάτω των 10 ευρώ. Η τιμή του λαδιού έχει αυξηθεί λόγω του ότι η τιμή του στην Ευρώπη έχει αυξηθεί συνολικά, συμπλήρωσε και επεσήμανε πως αυτό συνέβη λόγω της μείωσης της παραγωγής του στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία …. και φέτος από ό,τι φαίνεται και στην Ελλάδα. Άρα αυτή η πολύ μεγάλη μείωση στην παραγωγή του λαδιού σε  συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση δυστυχώς έχει εκτινάξει διεθνώς  τις τιμές του ελαιόλαδου, σημείωσε.

 

 

 

Για τη πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής»

Επίσης μίλησε και για την πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής». «Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενταχθούν περισσότερα προϊόντα στη πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής». Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές που επισκέπτονται τα καταστήματα σούπερ μάρκετ θα βλέπουν προϊόντα τα οποία θα έχουν σημανθεί με μια ειδική ταμπέλα η οποία αναφέρει πάνω ότι “το προϊόν μειώνεται  η τιμή κατά 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες”.  Και με αυτόν τον τρόπο θα έχουν πρόσβαση σε προϊόντα καθημερινής ανάγκης, σε πιο  προσιτές τιμές. Σήμερα επισκέπτομαι ένα κατάστημα της αλυσίδας “MΑΣΟΥΤΗΣ” έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες καρτελάκια σε εκατοντάδες προϊόντα .Μέχρι χθες το βράδυ είχαμε 660  προϊόντα από 53  προμηθευτές που έχουν ενταχθεί στη πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής. Αλλά έχουμε ξεπεράσει τον βασικό στόχο της κυβέρνησης που ήταν τουλάχιστον 500 προϊόντα καθημερινής ανάγκης να ενταχθούν σε αυτή την πρωτοβουλία. Στόχος τώρα φυσικά είναι να προσεγγίσουμε τα 1.000 προϊόντα όπως είπε ο και ο Πρωθυπουργός και βεβαίως συνεχίζονται οι έλεγχοι».

« Οι έλεγχοι που γίνονται για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής αλλά και με το καλάθι του νοικοκυριού- αρχίζουν  σιγά σιγά να φέρνουν καρπούς …να αποδίδουν .Βλέπουμε σιγά ..σιγά…  σταδιακά να  μειώνονται οι τιμές στο ράφι σε πολλά προϊόντα.  Και έτσι θα μπορέσουν τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν και να καλύψουν τις ανάγκες τους με προϊόντα που θα είναι σε πιο προσιτές τιμές» συμπλήρωσε. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.