Quantcast
Εφορία: Αυτές είναι οι 4 εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν έως σήμερα - enikonomia.gr
share

Εφορία: Αυτές είναι οι 4 εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν έως σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από εκκρεμότητες θα  πρέπει να τακτοποιήσουν έως σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου οι φορολογούμενοι με την Εφορία προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Αναλυτικά:

1.ΕΝΦΙΑ

Μέχρι σήμερα θα πρέπει να γίνει η εξόφληση του νέου ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Υπενθυμίζεται πως ο φόρος μπορεί να πληρωθεί είτε εφάπαξ και χωρίς έκπτωση στην Εφορία, είτε σε 10 μηνιαίες ισόποσες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να εξοφληθεί μέχρι σήμερα και την τελευταία μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εάν όμως οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να  καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, τότε μπορούν να εντάξουν την οφειλή:

1. είτε στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει:

α) Έως 12 μηνιαίες δόσεις που επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 4,34%

β) 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις που επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5,84%.

2.Είτε σε 12 ίσες άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

2. Eπιστρεπτέα προκαταβολή 

Μέχρι σήμερα  τα μεσάνυχτα θα πρέπει οι  υπόχρεες επιχειρήσεις να υποβάλουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ” myBusinessSupport”  τα  απαραίτητα δικαιολογητικά για τα ποσά που έλαβαν από  τους 7 κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά  την περίοδο της πανδημίας και να γλιτώσουν από την επιστροφή του 100% της κρατικής ενίσχυσης. Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που  είχαν ελλιπείς φακέλους.  Διευκρινίζεται δε πως όσοι  δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι σήμερα αλλά και οι επιχειρήσεις για τις οποίες θα διαπιστωθεί ότι δεν τήρησαν τη ρήτρα της απασχόλησης θα κληθούν να εξοφλήσουν, εφάπαξ και με το τόκο που «τρέχει» από την 1η Δεκεμβρίου 2022 ολόκληρο το ποσό του κρατικού δανείου, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

3. Οι συμβάσεις  συμβολαιακής γεωργίας

Μέχρι σήμερα  πραγματοποιείται η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «myBusinessSupport» της Α.Α.Δ.Ε. των σχετικών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, για πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του έτους 2022 (και δεδομένων των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26.5.2022 -έναρξη ισχύος του ν. 4935/2022- και έως 31.12.2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος) και

4.Πόθεν Έσχες

Μέχρι σήμερα γίνεται  η υποβολή από τους αρμόδιους φορείς ή τα όργανα διοίκησης του φορέα στον οποίο υπάγονται ή από τον οποίο εποπτεύονται οι υπόχρεοι, ετήσιων καταστάσεων προσώπων υπόχρεων σε υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες (Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ., ελεγχόμενη περίοδος 1.1 έως 31.12 προηγούμενου έτους).

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.