Quantcast
Ενεργειακή κρίση: Πόσο πιθανό είναι να γίνουν διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα;—Η απάντηση Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Ενεργειακή κρίση: Πόσο πιθανό είναι να γίνουν διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα;—Η απάντηση Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Εάν θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα ενόψει της ενεργειακής κρίσης ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. «Μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ένας ενεργειακός και οικονομικός ταυτόχρονα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Αλλά είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές να γίνει αυτό» απάντησε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει τακτική επιλεγμένη διακοπή ρεύματος στη βιομηχανία ή και στον ιδιωτικό τομέα.

«Υπάρχει η δυνατότητα. Γιατί ήδη έχει δημιουργήσει ο ΑΔΜΗΕ μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου εκεί μεγάλοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας όπως είναι οι ενεργοβόρες βιομηχανίες μπορούν μέσα από έναν μηχανισμό διακοψιμότητας, όπως λέγεται, όπου υπήρχε και πριν την ενεργειακή κρίση, να μπορούν σε ώρες της ημέρας που παρουσιάζεται αιχμή στη ζήτηση να μειώνουν το φορτίο τους» είπε ο υπουργός.

«Στις ώρες αιχμής θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο. Και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχει δελτίο» πρόσθεσε.

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατό πραγματικά. Έχουμε εγκαταστήσει μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα. Τα εργοστάσια του φυσικού αερίου θα δουλέψουν δοκιμαστικά από αυτόν τον μήνα με πετρέλαιο για να δούμε ότι όλα πάνε καλά» σχολίασε για το ενδεχόμενο να υπάρξει δελτίο ενέργειας.

«Παρόλο που μαίνεται ένας ενεργειακός πόλεμος η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο μεταξύ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά την επάρκεια του εφοδιασμού» επεσήμανε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.