Quantcast
Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πληρώνονται μέχρι σήμερα και πότε θα γίνει η επόμενη καταβολή - enikonomia.gr
share

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πληρώνονται μέχρι σήμερα και πότε θα γίνει η επόμενη καταβολή

δημοσιεύτηκε:

Νέα πληρωμή επιδόματος θέρμανσης για την χειμερινή περιόδου 2023-2024 θα πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αυτή είναι η δεύτερη καταβολή του επιδόματος που γίνεται από το υπουργείο  για το διάστημα αυτό και αφορά στο σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου αλλά και που θα καταχωρηθούν τα απαιτούμενα στοιχεία έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται πως το επίδομα αυτό αφορά στις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνη), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Σημειώνεται ότι το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους υποβλήθηκε ή θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση.

Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή

Και θα υπάρξει και άλλη μια καταβολή του επιδόματος για την περίοδο 2023-2024. Συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 θα πληρωθούν οι πολίτες για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024. Σημειώνεται δε πως όσοι πήραν έλαβαν πέρυσι διπλάσιο επίδομα θέρμανσης, θα πάρουν ως προκαταβολή στο ήμισυ του συνολικού καταβληθέντος επιδόματος

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.