Quantcast
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τι αλλάζει στο "πέναλτι" - Έρχεται νομοσχέδιο - enikonomia.gr
share

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τι αλλάζει στο “πέναλτι” – Έρχεται νομοσχέδιο

δημοσιεύτηκε:

Στον περιορισμό του «πέναλτι» του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν σενάρια περί παρέμβασης στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που επιβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα μετατρέπεται σε αναλογική. Μάλιστα ετοιμάζεται και σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Η κράτηση του 30% θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος συνταξιούχος δεν θα χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του, «κάτι που δεν είναι δίκαιο», όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται.

Εξήγησε ότι το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Σημειώνεται ότι με τον νόμο Βρούτση μειώθηκε η ποινή από 60% σε 30%, οριζόντια για όλους ανεξάρτητα από τις ημέρες απασχόλησης. Δηλαδή, ακόμη και να εργαστεί μία ημέρα το μήνα ο συνταξιούχος θα πληρώσει «πέναλτι» με το ένα τρίτο της σύνταξης. Ο εξορθολογισμός του συστήματος αφενός θα επιφέρει δικαιοσύνη και αφετέρου θα αποτελέσει κίνητρο για τον περιορισμό της μαύρης εργασίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.