Quantcast
Κοινωνικό Τιμολόγιο: «Μένουν εκτός άτομα με αναπηρία» – Τι καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό Τιμολόγιο: «Μένουν εκτός άτομα με αναπηρία» – Τι καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  σε καθημερινή βάση γίνεται αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σχετικά με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

«Οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με την μακροχρόνια κρίση, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα προϊόντα βασικών αναγκών, την ενέργεια, τα καύσιμα, αλλά και την στασιμότητα των αναπηρικών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση, οδηγεί σε φτωχοποίηση τα νοικοκυριά των ατόμων με αναπηρία».

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί: 

  • Να αυξηθούν τα προβλεπόμενα όρια της τετραμηνιαίας (120 ημερών) κατανάλωσης (kWh),

  • Να διευρυνθούν  τα όρια της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας των υποψήφιων δικαιούχων της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. Α αλλά και του Κ.Ο.Τ .Β, δεδομένης της αύξησης των αντικειμενικών αξιών,

  • Να γίνεται άντληση των οικονομικών στοιχείων των υποψήφιων δικαιούχων, όπως αυτά προκύπτουν κατά το τελευταίο εξάμηνο, πριν την υποβολή της αίτησης τους, και όχι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος,

  • Να υπολογίζεται κανονική χρέωση μόνο για την επιπλέον από την προβλεπόμενη κατανάλωση και όχι για την συνολική σε περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.