Quantcast
Μαρινάκης: Η απάντηση μετά τις καταγγελίες για παρόχους που ζητούν να επιστραφούν οι επιδοτήσεις ρεύματος - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: Η απάντηση μετά τις καταγγελίες για παρόχους που ζητούν να επιστραφούν οι επιδοτήσεις ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα με τις επιδοτήσεις ρεύματος που ζητούνται από μικρομεσαίους επιχειρηματίες να επιστραφούν από τους παρόχους προκαλώντας αντιδράσεις ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Ουσιαστικά είναι επιδοτήσεις στήριξης στο ρεύμα. Αυτές είναι αποφάσεις της κυβέρνησης που ελήφθησαν και είναι οριζόντιες. Αυτό δεν είναι πρόβλημα των πολιτών. Δεν μπορούν οι πολίτες να δώσουν πίσω τις επιδοτήσεις που πήραν. Γιατί είναι μια οριζόντια πολιτική της κυβέρνησης για τη στήριξη υπέρμετρων τιμών στο ρεύμα» απάντησε ο κ. Μαρινάκης.

«Φαντάζομαι και το αρμόδιο υπουργείο θα τοποθετηθεί για αυτό. Βασικά δεν θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώσουν επιδοτήσεις που έλαβαν οριζόντια με έναν τρόπο ασχέτως παρόχου για τις περιόδους που υπήρχε η υπέρμετρη αύξηση του ρεύματος. Φαντάζομαι πως θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση και από το αρμόδιο υπουργείο και θα την επισυνάψουμε» συμπλήρωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Oι καταγγελίες των επαγγελματιών

Νωρίτερα επαγγελματίες κατήγγειλαν στον ΣΚΑΙ πως πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας τους ζήτησαν να επιστρέψουν επιδοτήσεις ρεύματος που πήραν το 2022 και που  δικαιούνταν.  «Κάποια στιγμή μου ήρθε μια επιστολή με την οποία δεν έβγαζα άκρη τι έλεγε. Δεν μπορούσα καν να καταλάβω τι έλεγε .Και παίρνει η κόρη μου τηλέφωνο και λέει ότι αυτά είναι από τις επιδοτήσεις  που δόθηκαν από το κράτος και αυτή η είναι διαφορά που έχουμε δώσει παραπάνω, οπότε μας επιστρέφετε 183 ευρώ  » είπε ο  επιχειρηματίας,  Νίκος Λυμπέρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Έκτακτος λογαριασμός ρεύματος ύψους  1.355 ευρώ ήρθε σε επιχείρηση στο Πικέρμι για περίοδο κατανάλωσης μιας ημέρας. Η εταιρεία

υποστήριξε  πως πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ ο καταναλωτής λέει πως δεν χρωστάει ούτε 1 ευρώ. Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είπε σχετικά πως  «εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι να καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση προς τον πάροχο ότι δεν έχει ξεπεράσει ένα ύψος ενισχύσεων». Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι πάροχοι κρατάνε και μέρος της επιδότησης το οποίο θα δώσουν μετά στις επιχειρήσεις» .

Μάλιστα ο  πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως πάροχοι είχαν αποστείλει επιστολή στους δικαιούχους  ζητώντας υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης και πως τώρα  ζητούν επιστροφή των χρημάτων της επιδότησης από όσες επιχειρήσεις δεν την υπέγραψαν. « Οι εταιρίες -πάροχοι ρεύματος έστελναν επιστολή σε επιχειρήσεις – δικαιούχους με τους οποίους έλεγαν  ότι πρέπει να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση. Εάν δεν υπέγραφαν αυτοί, τότε δεν απέστειλαν τη συγκεκριμένη δήλωση .Ο πάροχος διατηρούσε το δικαίωμα του ανά πάσα στιγμή να αναζητήσει αυτά τα χρήματα πίσω από τον δικαιούχο » σημείωσε ο κ. Καββαθάς . Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, περίπου 700.000 επιχειρήσεις έλαβαν ήδη ή θα λάβουν τις επόμενες μέρες ραβασάκι από τους παρόχους ρεύματος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.