Quantcast
Μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό από τη ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό από τη ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως σήμερα, Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.  Υπενθυμίζεται πως ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΔΥΠΑ των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και πως η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Επτάμηνη διάρκεια

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες, έχει προϋπολογισμό ύψους 100.500.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Επίσης ο στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση στην οποία προσδιορίζει τον αριθμό των θέσεων που διαθέτει, καθώς και τις ειδικότητες και το εκπαιδευτικό επίπεδό τους

2. Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις3. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης

3. Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.