Quantcast
myAADE: Η ώρα των συμπληρωματικών δηλώσεων για τα αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων - enikonomia.gr
share

myAADE: Η ώρα των συμπληρωματικών δηλώσεων για τα αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, “myAADE” για να μπορέσουν να  υποβάλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι τις φορολογικές δηλώσεις τους και για τα ποσά που έλαβαν το 2022 ως αναδρομικά του 2021.

Σημειώνεται δε πως όσοι καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση δεν θα χρεωθούν πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης για τα αναδρομικά.

Υπενθυμίζεται δε πως όσοι εισέπραξαν τα αναδρομικά το 2022 για την περίοδο  2015-2021 μπορούν να τα δηλώσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 χωρίς την καταβολή προστίμου, ενώ ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Εναλλακτικά θα μπορούν να εντάξουν το ποσό στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών σε 48 δόσεις.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ξεχωριστά για κάθε έτος που αφορούν στα αναδρομικά που εισπράχθηκαν το 2022.

Επίσης επισημαίνεται πως με την υποβολή της κάθε τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό σημείωμα με το ποσό του φόρου.

Εάν όμως η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα δεν επιβάλλεται πρόστιμο  με την προϋπόθεση ο φόρος που βεβαιώνεται δεν υπερβαίνει το ποσό των 100 ευρώ.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.