Quantcast
Νέο voucher για τα παιδιά τους θα λάβουν γονείς - Ποιους αφορά - Όλα όσα είπε η Ζαχαράκη - enikonomia.gr
share

Νέο voucher για τα παιδιά τους θα λάβουν γονείς – Ποιους αφορά – Όλα όσα είπε η Ζαχαράκη

δημοσιεύτηκε:

Νέο voucher θα χορηγήσει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε μια συγκριμένη κατηγορία γονέων. Όπως γνωστοποίησε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο ΕΡΤNEWS, έρχεται  οικονομική ενίσχυση με voucher για πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά από 0-6 ετών.

«Οι γονείς που παρατηρούν κάτι στο παιδί στα πρώτα χρόνια από τα 0 έως τα 6, για πρώτη φορά προς το τέλος της χρονιάς, θα έχουν τη δυνατότητα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη παρέχεται από ιδιωτικούς φορείς,  να παίρνουν και από το κράτος μια οικονομική ενίσχυση με voucher, έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν σε κέντρα που παρέχουν πρώιμη παρέμβαση και να μπορούν τις μαθησιακές δυσκολίες και άλλες δυσκολίες που βλέπουμε στα παιδιά να τις εντοπίζουμε νωρίς», υπογράμμισε η υπουργός.

Παράλληλα επεσήμανε πως το voucher είναι για την πρώιμη παρέμβαση. «Είναι πρώτη φορά που το κράτος παρεμβαίνει δίνοντας χρήματα ουσιαστικά στους γονείς έτσι ώστε να πάνε στους εξειδικευμένους επιστήμονες για αυτή τη δουλειά και βέβαια για να μπορέσουν να βοηθήσουν και τα παιδιά έτσι ώστε να βρουν το δρόμο τους ως προς την ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι μοναδικές  και να μπορέσουν να μπουν ακόμη πιο εύκολα και εναρμονισμένα κυρίως στο κομμάτι της προσχολικής ηλικίας», συμπλήρωσε.

Επίσης ρωτήθηκε εάν οι γονείς αυτοί θα συζητήσουν με παιδοψυχολόγους και με κοινωνικούς λειτουργούς για το παιδί τους. «Όχι μόνο. Είναι και το κομμάτι των αναπτυξιολόγων, είναι η παιδεία των αναπτυξιολόγων, είναι το κομμάτι των εργαθεραπευτών. Είναι όλη η ειδική κίνηση. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που είναι δίπλα στα παιδιά και στους γονείς τους. Βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια  αυξάνεται πάρα πολύ το κομμάτι ποσοστών των παιδιών που χρειάζεται αυτή την  υποστήριξη και χρειάζεται και το οικογενειακό περιβάλλον αυτήν την υποστήριξη. Γιατί είναι και ένα θέμα αποδοχής είναι και θέμα γνώσης το οποίο θέλουμε και σε αυτά τα δύο κομμάτια. Ξέρω ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται και στα παιδιά και στο οικογενειακό περιβάλλον», απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.