Quantcast
Πετρέλαιο κίνησης: Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του μετά το τέλος της επιδότησης των 15 λεπτών - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο κίνησης: Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του μετά το τέλος της επιδότησης των 15 λεπτών

δημοσιεύτηκε:

Πιο ακριβό και από τη βενζίνη θα πωλείται από την 1η Οκτωβρίου 2022 το πετρέλαιο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του OPEN, η μέση τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται σήμερα πανελλαδικά στο 1,96 ευρώ το λίτρο και η τιμή του  πετρελαίου  κίνησης διαμορφώνεται στο 1,91 ευρώ το λίτρο, δηλαδή είναι κατά 5 λεπτά φθηνότερο. Ωστόσο από την 1η Οκτωβρίου  η τιμή του πετρελαίου θα αλλάξει καθώς θα αφαιρεθεί η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία και θα πωλείται στα 2, 062 ευρώ το λίτρο.

Για το θέμα του πετρελαίου μίλησε ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Αυτά τα 15 λεπτά θα επιβαρύνουν πάρα πολύ τα παραγόμενα προϊόντα, τα μεταφερόμενα προϊόντα, τις υπηρεσίες και μέσα στις υπηρεσίες είναι και οι μεταφορές. Αυτό είναι δυσβάστακτο ειδικά για τη μεταφορά αλλά θα επιβαρυνθούν και τα καταναλωτικά αγαθά » τόνισε με έμφαση.

Την άποψη τους  για το θέμα του πετρελαίου εξέφρασαν και οι αγρότες.  «Όπως κυλάει το αίμα μου στις φλέβες έτσι κυλάει το πετρέλαιο για να μετακινηθούν τα προϊόντα. Όταν το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό λογικό  είναι ότι θα ανέβουν οι τιμές κατά βόλτα » σημείωσε από πλευράς του ο αγρότης στο Ζευγολατιό Κορινθίας, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

«Εγώ για να έρθω από ψαχνά εδώ θέλω 50  ευρώ πήγαινε -έλα » ανέφερε από πλευράς του άλλος του αγρότης από τα  Ψαχνά Εύβοιας.

Τι λένε πηγές της αγοράς για την πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού

Οι προβλέψεις  για την πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού είναι δυσοίωνες όπως εξήγησαν πηγές της αγοράς . «H απώλεια των ρωσικών βαρελιών πετρελαίου κίνησης  από τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και οι ανάγκες αντικατάστασης μέρους  φυσικού αερίου από πετρέλαιο κίνησης μάλλον θα διατηρήσουν ή  και θα ενισχύουν τη τάση αυτή και κατά τους επόμενους μήνες »

Οι προβλέψεις των πρατηριούχων κάνουν λόγο για νέα αύξηση τιμής του πετρελαίου  τις επόμενε ημέρες κατά μερικά λεπτά του ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.