Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο χαμηλή από την αναμενόμενη η τιμή διάθεσης - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο χαμηλή από την αναμενόμενη η τιμή διάθεσης

δημοσιεύτηκε:

Σημαντικά χαμηλότερη από τις χθεσινές εκτιμήσεις των πρατηριούχων ήταν σήμερα η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης που διατίθεται στην αγορά αρχίζουν από 1,33 ευρώ το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα έκανε πρεμιέρα σήμερα στην τιμή των 1,44 ευρώ έως και 1,46 ευρώ το λίτρο, ωστόσο μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η εκτίμηση ήταν ότι η τιμή θα  κυμαίνονταν μεταξύ 1,36 ευρώ-1,38 το λίτρο.

Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν χθες ότι θα προσφέρουν έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έως και τα τέλη Οκτωβρίου 6 λεπτά το λίτρο ή 7,50 λεπτά με ΦΠΑ και για αυτό τον λόγο οι εταιρείες εμπορίας άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους.

Η  τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ – μετά την έκπτωση στις εταιρίες εμπορίας, που ανέρχεται σε 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο – διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στο 1,31 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Energy, η τιμή αυτή μαζί με τα περιθώρια των εταιριών εμπορίας, εκτιμάται ότι θα πρέπει να οδηγήσει την τιμή διάθεσης στον τελικό καταναλωτή από 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα, η ΕΚΟ προχωρά σε επιπλέον έκπτωση 5% έως τις 21 Νοεμβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τιμή από την εν λόγω εταιρία εμπορίας να είναι 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.