Quantcast
Power Pass: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - enikonomia.gr
share

Power Pass: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

O Γιάννης Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου“.

 

power pass

Yπενθυμίζεται  ότι πρόσφατα ο υπουργός  Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass).

” Θα ήθελα να περιμένουμε λίγο, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων” είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών και είχε επισημάνει: “Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία. Στόχος μας δεν είναι να επιβαρύνουμε κάποιο πολίτη ούτε να περιορίσουμε τη περίμετρο των δικαιούχων. Αλλά από την άλλη πλευρά θέλουμε να πληρώσουμε και γρήγορα”.

“Μιλάω με λογιστές και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε αυτή τη διαδικασία ότι χρειάζεται ή ίσως ζητηθεί παράταση. Έχουμε το mydata στο οποίο δόθηκε μια παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου, έχουμε τις φορολογικές δηλώσεις. Οι φορολογικές δηλώσεις άνοιξαν έγκαιρα φέτος. Πρέπει να τα δούμε ώστε και η κοινωνία να βοηθηθεί και οι λογιστές να μην υποφέρουν όπως τα προηγούμενα χρόνια που πράγματι υπέφεραν και τους ευχαριστώ δημόσια για την βοήθεια την οποία μας έχουν προσφέρει ” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Power Pass: Οι δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι η  εν λόγω  επιδότηση καλύπτει το κόστος της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και δεν υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 30 ευρώ. Δικαιούχοι του Power Pass είναι :

  • είναι φορολογικοί  κάτοικοι Ελλάδος,
  •  όσοι έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων  που δεν υπερβαίνει τις 45.000  ευρώ  με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτουν  ΑΦΜ  που δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκαν  με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30  ευρώ  στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.